Ambachtelijke friet bij Cafetaria Frederik

Geplaatst op woensdag 31 augustusnieuws

Het blijft de bekende eeuwige discussie: is het friet of is het patat? Bij Cafetaria Frederik is het echter duidelijk. Het is Frederik Ambachtelijke Friet. ‘De naam friet past beter bij ons product. Het straalt net wat meer kwaliteit uit’, vindt Remco Natzijl. Hij is samen met zijn zoon Sem eigenaar van Cafetaria Frederik op het Marktplein. ‘Een aantal jaren geleden stelden wij onszelf als doel om de beste friet van de regio IJmond te gaan bereiden en te verkopen. En we vinden dat we daar tot nog toe aardig in slagen. Wat ’s ochtends nog een aardappel is, is in de middag dagverse friet. En zo maken wij onze frieten twee keer per dag.  Klanten weten dat te waarderen, want we zijn in 2020 en 2021 uitgeroepen tot beste cafetaria in de gemeente Velsen. Maar als mensen bij ons binnenkomen en ‘gewoon’ een patatje stoof bestellen, dan zijn we net zo blij met ze hoor!’

Uit jasje gegroeid en verhuisd

‘In 2019 begonnen we met ons bedrijf naast de Vomar op het Kennemerplein, maar al snel merkten we dat we uit ons jasje aan het groeien waren. Toen de ‘oude Kajuit’ op het Marktplein vrijkwam en wij goede afspraken konden maken met de verhuurder, hebben we besloten om daarheen te verhuizen. 13 juli, na acht maanden verbouwen, konden we eindelijk open. Van de oude Kajuit staan eigenlijk alleen de gerenoveerde buitenmuren nog overeind. Binnen is alles veranderd en gemoderniseerd. En aan beide kanten hebben we nu een ingang plus op de westkant een terras.’

Ambachtelijke friet bij restaurants

‘We beschikken nu ook over een grote ruimte onder onze cafetaria. Daar hebben we meer mogelijkheden om uit te breiden. Verschillende restaurants in de regio serveren onze friet bij het eten. En we willen daarmee uitbreiden naar nog meer restaurants. We zien het ook als een stuk marketing. De gasten van de restaurants proeven en zien onze friet. Daarmee hopen we dat ze ook een keer bij ons langskomen. Bovendien verkopen de restaurants een kwalitatief goed, eerlijk en lokaal product. Zelf kopen wij ook het liefst zoveel mogelijk lokaal in. Zo komt ons vlees bij de Vleeschmeester vandaan. En serveren we bij de friet sauzen van Oliehoorn.’

Veel oude bekenden en nieuwe klanten

‘We hebben ons erg verbaasd over het aantal nieuwe klanten dat bij ons naar binnen stapt. Dat hadden we eigenlijk niet verwacht. Eerlijk gezegd omdat we ook dachten dat veel ons al kenden. En gelukkig weten onze oude klanten ons ook nog steeds te vinden. Bezorgen doen we nog niet aan. Heel misschien in de toekomst. Eigenlijk is bezorgen niet goed voor de friet. Friet kan slecht tegen condens en tegen zout. Ben je de derde klant die zijn bezorging via een scootertje krijgt dan eet je al minder lekkere friet. Daar moeten we dus nog iets op vinden. Gelukkig is het bij ons erg gezellig, dus het beste kunnen mensen gewoon naar Frederik komen.’ 

Klanten kunnen wel merken dat Remco en Sem erg veel verstand van de gefrituurde aardappelstaafjes hebben. Wil je dit zelf ook ervaren? Stap dan eens binnen bij Cafetaria Frederik op het Marktplein.  Ze zijn zeven dagen per week geopend van 12.00 – 20.00 uur. En wil je de menukaart, speciale acties en het laatste nieuws bekijken? Dat doe je op de Facebook- of Instagrampagina. Of bezoek gewoon de website.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!