Grand Café Staal is al niet meer weg te denken

Geplaatst op vrijdag 25 septembernieuws

‘Zelfs op de tennisbaan hebben ze het over onze appeltaart’, vertelt Dianne Weber, eigenaresse van Grand Café Staal, trots. ‘En dat is ook niet zo vreemd, want het is de lekkerste appeltaart uit de omgeving! Gebakken door mijn schoonmoeder.’ Cor Varkevisser begint te glunderen en vervolgt: ‘Ja, mijn moeder wist eigenlijk niet waar ze aan begon, maar ze bakt nu soms wel twintig taarten in de week. Mijn vader rijdt een paar keer per week heen en weer vanuit Katwijk om ze te brengen.’

Even ontspannen met een hapje en een drankje

En Dianne en Cor zijn niet alleen trots op de overheerlijke appeltaart. Tot nu toe beleven ze een goed eerste jaar. Ondanks de corona-uitbraak hebben ze het de eerste 9 maanden best druk gehad. ‘Veel mensen komen hier terug nadat ze al een keer geweest zijn. Sommige van onze vaste gasten hebben zelfs al vijf keer of meer hier gegeten,’ zegt Dianne. ‘Dat komt ook omdat we service heel belangrijk vinden. Mensen verwelkomen met een goedemorgen of goedemiddag. Gasten vriendelijk een tafel aanbieden en snel helpen met een drankje. We merken dat, als onze gasten eenmaal zitten met een kop koffie, frisje of wijntje, ze echt ontspannen. Dan hebben wij ons doel gehaald. Dat voelt echt als een compliment voor ons. Mensen moeten hier kunnen genieten. Even bijkomen.’ ‘Ja dat klopt’, vult Cor haar aan. ‘Vooral Dianne let op de details. De service moet op en top geregeld zijn. We hebben in de maanden januari en februari, maanden die normaal in de horeca wat rustiger zijn, meteen een drukke periode gehad. Die gasten moet je zien vast te houden. En dat is gelukkig gelukt. Dat komt ook door ons enthousiaste team.’

Hopen op nog een paar terrasdagen

‘We krijgen nu zelfs gasten uit Beverwijk, Velserbroek en Santpoort bij ons langs. Dat komt door mond-tot-mondreclame. Maar ook door de borrelbox die we tijdens de coronacrisis zijn gaan bezorgen. Daardoor verwierven we ook buiten IJmuiden bekendheid. En we zijn natuurlijk heel blij met ons terras. Tweede Pinksterdag mochten we om 12.00 uur het terras opengooien. Mensen stonden in de rij. Het leek wel stoelendans. We hopen dat de komende twee weken nog wat terrasdagen bieden, maar de weersvoorspelling ziet er somber uit. Daarna gaat het terras voor het winterseizoen naar binnen’, zegt Dianne.

Staal is open met Kerst

‘Ook is de kaart voor het nieuwe seizoen al in gebruik. Met bijvoorbeeld hertenfilet of bospaddenstoelensoep en een herfstig bockbiertje van Hertog Jan van de tap. Of de heerlijke speculaasmousse als dessert. Onze aangepaste kerstmenukaart is ook al bekend. Kerstavond en beide Kerstdagen zijn we gewoon geopend. Gasten kunnen à la carte lunchen of dineren van de feestelijke kaart’, eindigt Dianne. Reserveren voor één van deze dagen kan alleen telefonisch. Op de website is meer informatie te vinden. Het laatste nieuws is te volgen op de Facebook- of Instagrampagina van Grand Café Staal.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!