Nieuw in Centrum IJmuiden: Fietsen in IJmuiden

Geplaatst op vrijdag 20 januarinieuws

Op dinsdag 10 januari is er een nieuwe winkel geopend aan het Marktplein. Vanaf die dag is de fietsenzaak Fietsen in IJmuiden te vinden in ons centrum. De winkel was jarenlang te vinden op de Kennemerlaan, maar de fietsenmaker is dus nu verhuisd. ‘De verhuizing was hard nodig’, legt Ted Langeveld, eigenaar van Fietsen in IJmuiden, uit. ‘We hadden gewoonweg meer ruimte nodig. En we zijn op deze plek verdubbeld qua oppervlakte. Het was een beslissing die niet over één nacht ijs ging, want onze klanten weten ons al jaren te vinden op de Kennemerlaan. Maar het moest echt gebeuren.’ Inmiddels is Ted zelf alweer 10 jaar eigenaar van de fietsenzaak die eerst ook wel bekend stond als Fietsenmaker Kok.

Voor ieder type fietser een fiets

Als je de ruime winkel binnenstapt zie je meteen de mooie racefietsen en mountainbikes al staan schitteren. ‘We richten ons veel op de sportieve fietser, de fietser die graag en veel fietst en fietsers die met de fiets op vakantie gaan. Je kunt bij ons ook terecht voor de ‘gewone’ stadsfiets. Al gaat het daar tegenwoordig vaak al over elektrische fietsen.’ In de zaak staan met name merken als Santos, Trek, Specialized en Velo de Ville. Ieder fietsmerk met zijn eigen doelgroep. Waar de Santos vooral verkocht wordt aan de fietsreiziger, zijn merken als Trek en Specialized zeer bekend en geliefd bij de sportieve mountainbikers, gravelbikers en wielrenners. Velo de Ville, de naam zegt het al, zijn elektrische stadsfietsen. 

Fiets met persoonlijke touch

‘Het leuke van merken als Santos, Trek en Velo de Ville is dat je ze kunt ‘customizen’. Je bepaalt zelf wat voor kleur, banden, schakelmateriaal en afmontage je wilt. Geen fiets hoeft dus tegenwoordig meer hetzelfde te zijn. Dat maakt je vervoermiddel heel persoonlijk! Dat was vroeger wel anders maar is nu helemaal van deze tijd. We zijn nu de enige in Velsen die dat bieden.’ Daarnaast vind je in de winkel alles wat je nodig hebt voor de fiets. Van bandenplakset tot aan kleding en zelfs apparaten waarmee je binnen kunt fietsen. ‘Wielrenners die in de winter willen blijven doortrainen maken veel gebruik van dat soort apparaten. Zo blijven ze in conditie zonder dat hun racefiets vies wordt.’

Van liefhebbers voor liefhebbers

Aan Ted merk je meteen dat je met een liefhebber te maken hebt. Of je nou een vraag stelt over tubeless banden of over riemaandrijving, je krijgt alle antwoorden die je maar horen wilt. ‘Ik hou gewoon zelf heel erg van fietsen. Zo gaan we iedere zomer op fietsvakantie en fiets ik naast mijn werk gewoon graag en veel. Daarom wil ik mijn klanten ook heel erg graag helpen. Het gaat ons hier om de langetermijnrelaties met goede service. We willen dat mensen langdurig kunnen genieten van hun mooie fiets.’ 

Nieuwsgierig geworden? Stap de nieuwe winkel aan het Marktplein eens binnen. Of neem vast een kijkje op de website, Facebook- of Instagrampagina!  Voor alle geïnteresseerden is er zaterdag een borrel / open huis. Dat organiseren ze samen met Trek Bikes en World Bicycle Relief,  een non-profitorganisatie die zich inzet voor transportmogelijkheden ( in de vorm van fietsen) voor mensen in ontwikkelingslanden.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!