Nieuw in IJmuiden: Lekkers & Leuks

Geplaatst op vrijdag 24 septembernieuws

‘Ik vind het belangrijk dat iedereen een cadeau voor een ander zou moeten kunnen kopen. Gezelligheid voor in huis’, vertelt Karin Eelsing, eigenaresse van de nieuwe winkel Lekkers & Leuks. ‘Bij ons vind je dus cadeaus van € 5,- tot € 100,-. Presentjes vanaf de leeftijd van kleinkinderen tot grootouders.‘ En dat zien bezoekers ook direct als ze de ruime winkel betreden. Overal waar je kijkt zie je leuke, gezellige artikelen. Sfeervolle kaarsen, kussens, vazen en sieraden. Verderop, achter in de winkel is een bar voor coffee-to-go, thee en heerlijke fudge snoepjes en chocolade.

What you see, is what you get

Karin is geen onbekend gezicht in IJmuiden. Ze is geboren in Driehuis maar woont al jaren in IJmuiden. Ze heeft 22 jaar bij Primera gewerkt. Daar was ze als bedrijfsleidster verantwoordelijk voor de hele winkel, maar vooral de cadeau-artikelen vond ze het leukst om in te kopen en te verkopen. Het enige nadeel was dat je gebonden was aan vaste leveranciers. Dat is nu anders. ‘What you see, is what you get. Ik verkoop nu wat ik leuk vind en waarvan ik weet dat de klant het leuk vindt. En dat heb ik gemerkt. Ik ben sinds 1 september open, maar kan nu al met trots zeggen dat ik vaste klanten in mijn bestand heb. Een eigen winkel openen is echt een droom. Ik wandelde over Plein 1945 en zag dit pand leeg staan. Samen met een andere huurder, heb ik toen de stoute schoenen aangetrokken en ben Lekkers & Leuks begonnen. De officiële, feestelijke opening is 2 oktober, maar klanten weten ons nu dus al te vinden.’

Koffie, thee, homestyling en sieraden

‘Ik verkoop ook de koffiebonen van Brandmeesters en biologische thee. Het leuke daarvan is dat ik mooie geschenkpakketten kan samenstellen met bijvoorbeeld thee, koffie en chocolade’, zegt Karin. ‘Daarnaast vind je in mijn winkel heel veel leuke designproducten voor in huis. Sommige artikelen zijn blijvertjes en voor andere artikelen moet je er snel bij zijn, want die heb ik eenmalig.’ In de winkel vind je heel veel homestylingproducten van Bloomingville, &klevering, De Weldaad, 100% Leuk en Sass & Belle. Ook vind je er schitterende sieraden van ByNouck.

Ben je enthousiast geworden? Neem dan eens een kijkje bij Lekkers & Leuks. De winkel is te vinden op Plein 1945, nummer 3. Voor het laatste nieuws, actuele openingstijden en inspiratie ga je naar de Facebook- en Instagrampagina.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!