Ons Ding opent terras op Plein 1945

Geplaatst op vrijdag 5 juninieuws

Plein 1945 wordt steeds gezelliger. Nadat Rhodos en Grand Café Staal al een terras hadden, heeft nu ook Ons Ding een terras gepend. Midden op het plein. Jos en Annelies hebben een plaats gemaakt voor 44 gasten. Afgelopen dinsdagmiddag was de officiële opening. Bezoekers konden direct genieten van een hapje en een drankje.

Groen licht

Annelies: ‘We wisten niet zeker of we de vergunning zouden krijgen. Vrijdagmiddag om half vijf kregen we groen licht. Toen zijn we meteen alles gaan regelen, zodat we dinsdag open konden gaan.’

Eindelijk weer open

Jos en Annelies zijn blij dat de regels versoepeld zijn en dat het restaurant sinds 1 juni weer open mag. ‘Ik zag mensen weer eten, wat heerlijk was dat! En zo’n terras midden op het plein is toch prachtig om te zien als je IJmuiden binnenkomt?’

Zes dag per week geopend

Vanuit de mobiele keuken worden shoarma en drankjes geserveerd. Ook andere gerechten vanaf de menukaart kunnen worden besteld. deze worden in de keuekn van het restaurant bereid. Vanaf nu is het terras zes dagen per week geopend. Alleen op maandag is de zaak gesloten. Het is in ieder geval zeker dat het terras tot eind oktober zal blijven staan.

Gasten moeten eerst een vragenlijst invullen over hun gezondheid. Heb je geen klachten? Dan ben je welkom. Mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, dienen anderhalve meter afstand te houden.

Wil je op hoogte blijven van het laatste nieuws bekijk dan de website van Ons Ding

Foto: Ton van Steijn