Per 1 juni mag terras van Staal eindelijk naar buiten

Geplaatst op vrijdag 15 meinieuws

‘Elf weken dicht, is wat wij toen niet wisten maar dat wél gebeurde. Een grote schok. Daar staan wij dan, met het hele personeel en een deel van de gasten naar het nieuws te kijken. Verslagen. Want, een grand café dat tien weken geleden voor het eerst haar deuren opende, had niet verwacht deze nu alweer te moeten sluiten’, aldus Dianne Weber, eigenaresse van Grand Café Staal.

Brainstorm over mogelijkheden

Diezelfde woensdag zaten de twee eigenaren Dianne en Cor met het vaste personeel (twee koks en drie dames uit de bediening) om tafel één. Wat konden ze gaan doen om omzet te genereren? Wat is slim? Er werd gebrainstormd over de mogelijkheden. En er werd ook gekeken naar wat de komende weken zouden gaan brengen. Mocht er toch een lockdown komen, terwijl er net groots verpakkingmateriaal voor bezorgen was ingekocht, zou er een nóg groter probleem ontstaan. Ze besloten, met pijn in het hart, dat ze niet zouden gaan bezorgen.

Tapasboxen

Vijf weken hebben Dianne en Cor stil gezeten. Iets dat niet in het bloed zit van de gemiddelde horeca-tijger. Daarom begonnen zij op 24 april vol goede moed toch met afhalen en bezorgen. De adrenaline stroomde door het lijf, ze wilden weer aan de slag. Met resultaat! De tapasboxen waren binnen een paar dagen volledig uitverkocht. 

Per 1 juni terras

Op 6 mei komt er eindelijk goed nieuws vanuit het kabinet. Per 1 juni mogen de deuren (beperkt) weer open! Het terras staat binnen al klaar, ze kunnen niet wachten om deze naar buiten te brengen. Wat ooit zo normaal was, is nu zo speciaal. Dianne en Cor zullen elkaar knijpen op het moment dat ze een vol terras mogen bedienen en proosten na afloop met een team dat in deze periode extra hecht is geworden. U bent allen van harte welkom. 

Kijk voor meer informatie over hoe u kunt reserveren op de website van Grand Café Staal. Op de Facebookpagina is te vinden welke borrelbox u kunt bestellen. 

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!