Ron Stals, van schroefje tot zonnescherm

Geplaatst op maandag 13 julinieuws

Als je de minibouwmarkt van Ron Stals binnenloopt, staat de eigenaar je al met een glimlach op te wachten. Werkelijk alles op het gebied van ijzerwaren en gereedschap wordt er verkocht. Van een schroefje tot aan zonneschermen. ‘Ja je kunt ons zeker wel een bouwmarkt op de vierkante meter noemen. We verkopen enkel geen hout of gipsplaten, maar voor de rest is ons assortiment veel dieper dan dat van de grote bouwmarkten’, vertelt Ron.

Ook hulp bij montage

‘En waar we ook in verschillen is dat mensen hier echt persoonlijk advies krijgen. Soms weten ze niet de juiste oplossing. Nou die vinden we dan samen wel. Daarom moet je ook echt van alles wat afweten als je hier werkt.  Ook kan ik helpen met de uiteindelijke montage zoals bij zonneschermen en tuinhekjes. En ook hang- en sluitwerk neem ik mee.’

Meer dan 15.000 artikelen

Als bezoekers rondkijken in de winkel, dan kijken ze hun ogen uit. Er liggen zeker 15.000 artikelen. Lampen, tuingereedschap, elektrische machines van Einhell, Bosch en Dremel, ringetjes en schroefjes in alle soorten en maten, stekkerdozen, sleutels, reinigingsmiddelen van HG en allerlei lijmsoorten van Bison. Te veel om op te noemen. En Ron Stals weet direct te vinden wat een klant zoekt. ‘We hebben het tijdens de coronacrisis heel erg druk gehad. Iedereen zat thuis. Dus de bekende klusjes die normaal blijven liggen, werden opgepakt. En dan komen ze vaak meteen bij mij, omdat ze dan net dat ene moertje of schroefje missen. Uiteraard heb ik dat voor ze. 

Eind van het jaar weer vuurwerk

‘Ik zit op deze plek alweer bijna 30 jaar. Sinds 1992. Mensen vragen weleens of ik ga stoppen en wat ze dan zonder mij moeten. Ik kan ze geruststellen. Zo lang ik dit werk leuk vind, ga ik door. Dus voorlopig kunnen mensen gewoon nog bij me binnen lopen’, vertelt de bevlogen ondernemer enthousiast. ‘En ook met vuurwerk gaan we aan het eind van het jaar weer starten. Dan is dit wel een erg feestelijke hoek op de Lange Nieuwstraat hoor. Naast mij kerstbomen, tegenover mij oliebollen en hier mooi siervuurwerk.’

Een deel van het assortiment is te vinden op de website van Ron Stals. Of check de Facebookpagina voor het laatste nieuws.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!