Schoenspeciaalzaak Sterk al 100 jaar een begrip in IJmuiden

Geplaatst op donderdag 9 julinieuws

‘Het mooiste aan mijn werk vind ik dat mensen echt heel dankbaar zijn als ik ze help met nieuwe schoenen’, vertelt Corrie Mosch, eigenaar van Sterk Schoenen. ‘Klanten vertellen me dat ze weer lopen zonder pijn in hun voeten te hebben.’ 

Sterk Schoenen is al meer dan 100 jaar een begrip in IJmuiden als het gaat om heren- en damesschoenen. Ooit als schoenmakerij begonnen en via meerdere schoenwinkels getransformeerd naar de schoenenspeciaalzaak zoals het nu is. Sterk is een echte speciaalzaak. Klanten met pijn of problemen aan de voeten vinden hier het schoeisel dat als gegoten aan hun voeten past. Zoals de modieuze en eigentijdse schoenen van Xsensible. 

Xsensible, jouw perfecte reisgezelschap

Sterk verkoopt onder andere de schoenen van het Nederlandse schoenenmerk Xsensible. Het ontwerp van deze schoenen is gebaseerd op het balansprincipe van de traditionele Japanse slipper. De Ippon-ba geta. Volgens het merk zijn de schoenen op jouw lijf geschreven. Met een perfecte balans tussen stijl en functie. Ook de laatste collectie bestaat uit sneakers met frisse voorjaarstinten en kleurrijke materialen. En uiteraard is er gebruik gemaakt van de modernste technieken. De schoenen zijn voor het evenwicht ontworpen. Ze beloven een optimale loopervaring en dragen bij aan een betere lichaamshouding. Evenwicht. Stabiliteit. En Sublieme demping in de gehele zool.

Schoenen van topmerken bij Sterk

Naast de schoenen van Xsensible zijn er bij Sterk nog andere hoogwaardige, comfortabele schoenen te vinden. Schoenen van de topmerken zoals Solidus, Grisport, Ara en Waldläufer. ‘Wij verkopen schoenen met een verhaal. Ik vind het namelijk erg belangrijk dat schoenen als gegoten zitten. Comfortabel. Waardoor je loopt zonder dat je pijn aan je voeten hebt. Persoonlijke aandacht en gespecialiseerde vakkennis, daar draait het volgens ons om. Weten wat je klant wil en welk schoeisel bij je klant past. Ook bij gezondheidsklachten. Daarom maken we bijvoorbeeld ook voetanalyses. Als mensen hier voor nieuwe schoenen geweest zijn en we hebben ze vakkundig kunnen helpen, dan blijven ze vaak een vaste klant van ons’, vertelt Corrie tot slot.

Mogelijk om op afspraak te winkelen

Wil je op de hoogte blijven van hun laatste nieuws of de collecties zien van de merken die ze verkopen? Volg dan de Facebookpagina van Sterk Schoenen. Of stap uiteraard eens de winkel aan Lange Nieuwstraat 797 binnen. Het is ook mogelijk om in verband met bijvoorbeeld gezondheidsredenen op afspraak te winkelen. Bel dan voor een afspraak. Het telefoonnummer is 0255-511177.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!