Terrassen, winkels en weekmarkt weer open

Geplaatst op vrijdag 23 aprilnieuws

We zijn als BIZ Centrum IJmuiden heel erg blij dat er vanaf woensdag 28 april weer meer versoepelingen zijn. Zo mag er weer gewinkeld worden zonder afspraak, is er meer mogelijk op de weekmarkt en mogen de terrassen tussen 12:00 – 18:00 uur open. Zo komt er eindelijk een beetje meer sfeer in het winkelgebied. We zijn hier zeer verheugd over. Want wat hebben we het gemist om op een normale manier onze klanten en gasten te ontvangen en te helpen.

Dankbaar en heel blij met jou als klant

Nu de regels iets versoepeld worden mogen naast de winkels die al open waren ook niet-essentiële winkels weer open zonder reservering en afspraak. Gelukkig wisten veel van onze klanten ons al te vinden op afspraak en via thuisbezorgd. En daar zijn we heel dankbaar voor. Maar uiteraard bieden deze nieuwe versoepelingen toch weer wat meer mogelijkheden voor ons als winkeliers en horecaondernemers.

Voorwaarden

 Er zijn nog wel enkele voorwaarden waarmee we het voor iedereen veilig houden.

  • Niet-essentiële winkels mogen maximaal 1 klant per 25 m2 ontvangen.
  • Er mogen in elk geval 2 klanten per verdieping worden ontvangen, ongeacht de grootte van de winkel. Kinderen t/m 12 jaar worden niet meegeteld. 
  • Een hulpbehoevende en ondersteuner tellen samen als 1 klant. 
  • Graag zoveel mogelijk contactloos betalen. 
  • Niet-essentiële winkels mogen open tussen 6:00 en 20:00 uur. 
  • De essentiële winkels volgen gewoon de reguliere tijden.

Uiteraard kom je alleen naar de winkel of het terras als je klachtenvrij bent. Mondkapje blijft binnen verplicht. Ook als je gevaccineerd bent. En we houden 1,5 meter afstand van elkaar. Als we een beetje op elkaar letten en elkaar de ruimte geven komt het allemaal goed.

We hopen dat er snel nog meer versoepelingen mogelijk zijn. Gelukkig komt er op deze manier een beetje gezelligheid en levendigheid terug in Centrum IJmuiden. Binnenkort starten we ook met een leuke actie. Dus hou daarvoor onze website en Facebookpagina in de gaten!

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!