The Read Shop heeft een ruime keuze in boeken, gifts en kantoorartikelen

Geplaatst op woensdag 3 augustusnieuws

‘Vorig jaar ‘kregen’ we er 100m2 bij. De kledingwinkel naast ons pand stopte er mee. Dus ik zag de kans schoon om die ruimte bij onze winkel te betrekken. Ook is de hele pui veranderd’, zegt Paul Worp, eigenaar van The Read Shop in IJmuiden. ‘Ik kreeg daarbij hulp van het gemeentelijke gevelfonds door middel van een deel subsidie. Ik wilde al heel graag vergroten en toen ik merkte dat onze buren gingen stoppen, heb ik mijn kans gepakt. De hele verbouwing duurde wel twee maanden. Gelukkig kon ik een hoop zelf doen. En het meeste letterlijk achter de schermen. Zolang de tussenmuur er was, kon de oude winkel gewoon doordraaien tijdens de verbouwing.’ Met de nieuwe ruimte erbij is het assortiment vooral uitgebreid met cadeauartikelen, puzzels, bordspellen en ook met boeken voor de jeugd. ‘Ook is het fijn dat we een apart magazijn hebben voor de pakketservice. We kunnen nu meer pakketten herbergen dan voorheen.’

Van wenskaart tot legpuzzel

The Read Shop is inmiddels alweer 8 jaar te vinden op het Marktplein. Ze verkopen er boeken, tijdschriften, kranten, kantoorartikelen, wenskaarten, geschenken, giftcards, (staats)loten en tabak. Ondertussen kunnen klanten er ook terecht om pakketjes weg te brengen of op te halen bij het PostNL Pakketpunt en de OV-chipkaart opladen. Sinds 2 jaar is er ook een ING-servicepunt te vinden. Mensen kunnen nu binnen bankzaken regelen, veilig pinnen en briefgeld storten.

Alles voor school

Voor alle kinderen die in september weer naar school gaan, geldt dat ze zeker even een kijkje moeten nemen bij The Read Shop. Er is een hele ruime keuze in schoolagenda’s, multomappen, schriften, schrijfgerei en etuis. Ook is de nieuwste editie van de Bosatlas te koop in de winkel. En zodra de agenda’s het pand hebben verlaten is er in september weer ruimte voor de jaarkalenders, want ook dat seizoen is weer in aantocht.

Leesvoer voor op vakantie

Zoek je nog leesvoer voor op vakantie? Dan is er uiteraard de boeken top 10. Bovendien hebben ze tafels vol met romans, thrillers en non-fictieboeken liggen. Ook vind je heel veel tijdschriften, puzzelboekjes en zomerglossy’s. Of zoek je inspiratie over wat je op de barbecue moet leggen? Ze hebben een heel assortiment kookboeken vol met heerlijke recepten. Je komt de zomervakantie vast wel door na een bezoekje aan deze winkel. Stap eens binnen bij The Read Shop op Marktplein 33. Of bekijk hun Facebookpagina voor het laatste nieuws.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!