Winnaars derde week feestdagenactie Centrum IJmuiden bekend

Geplaatst op woensdag 16 decembernieuws

Afgelopen dinsdag (15 december) zijn er weer twee gelukkige winnaars bekend gemaakt. Het gaat om Brenda Adriaanse die bij Zoet aan Zee geshopt heeft. De andere gelukkige is Jessica Dijkhuizen die bij Wilms Floet Lederwaren heeft gewinkeld. Beide dames kregen hun prijs overhandigd door de desbetreffende winkelier en zijn er natuurlijk hartstikke blij mee.

Lokaal shoppen

Voor de deur van Wilms Floet neemt Jessica haar prijs met een grote glimlach in ontvangst. ‘Ik dacht zaterdag nog even snel te winkelen voor de feestdagen. Dan heb ik alles maar op tijd in huis. Ik had niet verwacht dat het zo zou lopen. Ik blijk mijn cadeaus nu dus echt op tijd in huis te hebben.’

Hetzelfde geldt voor Brenda. Ook zij is hartstikke blij met haar prijs. ‘Ik werd helemaal rood toen er gebeld werd met de mededeling dat ik gewonnen heb. Ik was namelijk alweer vergeten dat ik had meegedaan. Ik winkel heel vaak in het centrum van IJmuiden. Meestal even naar de Hema en de supermarkt. Maar je hebt hier alles. Naar Zoet aan Zee ga ik als ik een leuk geschenk voor iemand wil halen.’ 

Zoet aan Zee mag overigens openblijven tijdens de lockdown. Maar wie graag een tas, riem of nieuwe portemonnee wil, hoeft ook niet tot januari te wachten. In de etalage van Wilms Floet staan de artikelen netjes uitgestald. Klanten kunnen bellen als ze iets wensen en dan wordt het bezorgd.

Strenge lockdown

Vanwege de strenge lockdown die afgelopen maandag is ingegaan is de actie in de vierde week afgebroken. Omdat niet alle winkeliers open mogen met hun zaak. Daarom heeft het bestuur van BIZ Centrum IJmuiden besloten om de laatste actieweek in januari te doen. Dan zijn alle winkels namelijk weer open en doet iedereen weer gewoon mee.

Winkeliers en horeca bezorgen aan huis

Er zijn winkels zoals drogisterijen, dierenspeciaalzaken en supermarkten die open mogen blijven. Daarnaast hebben de meeste winkeliers en restaurants die dicht moeten vanwege de lockdown toch andere manieren gevonden om hun klanten van dienst te kunnen zijn. Zo kan er bij verschillende ondernemers besteld worden via hun website of door te bellen met ze. Met sommige winkeliers kan ook bijvoorbeeld via Facetime gebeld worden. Zo proberen we er toch met elkaar het beste van te maken.

Via de Facebookpagina van Centrum IJmuiden zien klanten wat voor initiatieven er onder andere zijn. Via de website www.bezorgeninvelsen.nl kan men vinden welke winkels en horecagelegenheden in de hele gemeente Velsen meedoen.

Centrum IJmuiden. Kom gewoon eens langs!